Interview

Van Schijdel Schoenen zet in op automatisering en met succes!

Een kwart eeuw geleden kochten Marcel Schevers en Lianne Zegers de zaak Van Schijndel schoenen in Hilversum. Deze schoenenzaak was al een begrip in de wijde omgeving, want dit jaar bestaat Van Schijndel schoenen precies negentig jaar. En dat is niet het enige wat Schevers en Zegers vieren. Zij wonnen dit jaar in januari de ondernemersprijs van Hilversum en begin juni werd bekend dat zij de publieksprijs wonnen van de ondernemers verkiezingen in de Provincie Noord-Holland. Waar hebben zij dit succes aan te danken?

Lees meer
Interview

Het succes van de eigenzinnige XANWoman

Xandra Goudberg van Wezel is eigenaar van XANWoman. Haar snelgroeiende bedrijf opent nu een vierde winkel en conceptstore in Den Bosch, na eerder succes in Uden, Rosmalen en Oss. Wat is Xandra’s visie op collectioneren? Hoe weet zij zich te onderscheiden in de markt? En welke uitdagingen brengt de sterke groei van haar bedrijf deze eigenzinnige onderneemster? Het geheim van haar succes.

Lees meer
Interview

Drie generaties vernieuwing in schoenenzaak SHUZ

SHUZ schoenen bestaat ruim 90 jaar. Drie generaties ondernemers in de familie Schmit brengen elk hun vernieuwing in de zaak. Wilmar Schmit (48), die met twee broers uit de huidige generatie de leiding heeft over het bedrijf vertelt: ‘Mijn grootvader begon met een winkel in Amsterdam. Nu hebben we 19 winkels en verkopen we ook online. Retail is leuk. Als ondernemer is je werk je leven. En als je goed bezig bent met je vak, kun je een gedegen onderneming opzetten. Kansen krijgen, zien en pakken. Als je zelf je werk serieus neemt en zorgt voor groei, straal je dat ook uit. Dat zien leveranciers en klanten dan ook. Wij willen onze klanten blijven inspireren. Met schoenen in het hogere segment. Daarom reizen we elk seizoen naar het buitenland om te zien wat er gebeurt op dat gebied. Altijd op zoek naar vernieuwing. Want ons bedrijf is wel oud, maar zeker niet van gisteren.’

Lees meer
Interview

Steegenga Mode: aandacht voor de klant, sinds 1899

Steegenga Mode in Balk verkoopt al sinds 1899 mode in het Noorden van Nederland. Elke generatie van dit familiebedrijf voegde iets toe aan de onderneming, wat een gezonde groei mogelijk maakte. De laatste twintig jaar staat vierde generatie mode ondernemer Siebe Steegenga aan het roer. Met veertig medewerkers biedt hij heren- en dames mode en vooral persoonlijke aandacht voor zijn klanten. En hij ging met zijn tijd mee.

Lees meer
Interview

Shoebaloo: het succes van een dreamteam

De winkels van Shoebaloo zijn avant-gardistisch, zelfs bijna futuristisch ingericht. Ze hebben allemaal een eigen stijlconcept en identiteit. De klant stapt als het ware in een andere wereld om ook schoenen te zien en kunnen kopen die verre van ‘gewoon’ zijn. Een fenomeen in schoenmode land. Wat is het geheim van hun succes?

Lees meer
Interview

Hans van Dijk pakt zijn klanten in en kleedt ze aan

Ik loop de winkel binnen. Van Dijk in Waalwijk. Ik heb er veel over gehoord en gelezen, maar was nog niet eerder in de zaak. De heren- en damesmode zaak waarvoor Zuid Nederland in elk geval heel wat kilometers omrijdt. En ik snap nu waarom. De zaak ademt mode. Maar dat niet alleen. De entourage, de aankleding van vloer tot plafond, alles klopt. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Een vriendelijke, warme, hippe jonge vrouw, haalt precies de juiste jurk voor me uit het rek. En op de achtergrond speelt muziek waar ik van houd.

Lees meer
Some of our customers