Nieuws

Summum Woman innoveert met FashionExchange

Foto in de showroom van Summum Woman met Jeroen Beekman Mode.

Sinds oktober 2017 is Summum Woman aangesloten op FashionExchange. Hun eerste collectie werd direct ingekocht, een tussencollectie voor 2018.

Zo’n 20 retailers, waaronder Van Tilburg Mode, Jeroen Beekman Mode, Buijsse Mode, XanWoman en Van Oorschot Mode werden aangesloten.

Summum Woman stelde klanten in staat om tijdens het inkopen in de showroom de collectie digitaal te gebruiken, zodat er geen gegevens meer ingevoerd hoefde te worden. Na de inkoop kan de retailer deze order dan naar hun back-office systeem doorsturen.

De volgende stap is dat Summum Woman orders van hun vertegenwoordigers naar de OrderWriter inkoop-app van retailers stuurt. Ook zal komende maanden de mogelijkheid toegevoegd worden voor retailers om een order direct in het systeem van Summum Woman in te schieten. Zo is er geen dubbel werk meer.

Lars Gelling - International Salesmanager bij Summum Woman

Lars zegt: “Wij hebben ervoor gekozen om mee te doen met FashionExchange omdat het de inkoop voor onze klanten enorm vergemakkelijkt en klanten sneller klaar zijn. Daarnaast kan Summum gedurende de verkoopperiode in de winkels de verkoopinformatie terug halen van de retailers die werken met de applicatie.”

Ook zegt Lars: “Data uitwisseling tussen retail en wholesale kan op een betere en betaalbare manier. De orderinvoer bij klanten was tot nu toe erg eenvoudig en het contact met Nyon loopt erg goed en snel. Bijvoorbeeld Buijsse Mode was zeer enthousiast en uitte zijn complimenten over het nieuwe gemak.”

Hij gaat verder: “Ik verwacht dat we in de toekomst meer kunnen sturen op cijfers en hierop automatische aanvulling kunnen toepassen.”

Daan Buijze - Directeur / Eigenaar Buijsse Mode

Daan buijze geeft aan “het was super eenvoudig in gebruik, snel en duidelijk.”

Over de voordelen ten opzichte van EDI: “Bij EDI moet je soms maanden wachten op een order. Dat staat tussentijdse rapportages in de weg en zorgt ervoor dat er alsnog handmatig doorgerekend moet worden. Met deze tool staat alles direct in de iPad en mijn back-office systeem.”

Daan verwacht dat er komende tijd meer fabrikanten gaan meewerken om samen effectievere tijdsbesteding in het seizoen te realiseren. Hij zegt: “Op deze manier besparen we veel tijd, óók aan tafel. Het geeft overzicht en het is nauwkeurig.”


Een voorbeeld van de Summum Woman collectie op de iPad van een retailer via FashionExchange.
Over FashionExchange

FashionExchange is een nieuwe manier van digitaal data uitwisselen tussen leverancier en retailer. Zonder de haken en ogen van EDI, kan een leverancier zijn data bij FashionExchange uploaden en delen met zijn klanten. Die ontvangen deze gegevens op hun OrderWriter inkoop-app, welke gekoppeld is aan hun back-office systeem.

  • Digitaliseren zonder IT-werkzaamheden
  • Bespaar tijd in de showroom
  • Ontvang sales- en voorraadgegevens van retailers digitaal op maatniveau
  • Verbeter commerciële afspreken en versterk de samenwerking

Ook interesse in OrderWriter en FashionExchange?

Wij laten het graag aan u zien. Vraag nu een demo aan of bel ons nu op 020 - 723 22 67 en vraag naar David Schaap of Alies ter Kuile.

Some of our customers