Blogpost

iOS 11 voor de iPad: alles wat je moet weten

Nieuw toetsenbord
In de nieuwe iOS11 versie maakt Apple gebruik van een toetsenbord waar letters, cijfers, symbolen en leestekens op hetzelfde toetsenbord geselecteerd kunnen worden. Zo hoef je niet meer te switchen tussen verschillende toetsenborden. Met een snelle beweging omlaag kun je de grijze tekens boven een toets snel selecteren.
Multitasking
Werk nu met twee apps op een scherm. Vanuit het Dock kun je nu gemakkelijk een tweede app openen, waarna je beide apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld Foto’s tegelijkertijd met de OrderWriter app voor nog meer overzicht.
Drag and Drop
Met de nieuwe Drag and Drop functionaliteit kun je tekst, links maar ook afbeeldingen van de ene app naar de andere verplaatsen. Houdt een item, zoals een afbeelding, een paar seconden ingedrukt en sleep deze vervolgens naar een e-mailbericht om deze toe te voegen als bijlage.
Schermopname
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het is in iOS11 nu mogelijk om gemakkelijk een schermopname van je iPad te maken. Ga hiervoor naar Instellingen en kies vervolgens voor Bedieningspaneel. Voeg tot slot Schermopname toe en druk tweemaal op de home-button om gebruik te maken van deze functie.
Apple Pencil
Indien u beschikt over een iPad Pro model, kunt u gebruik maken van de Apple Pencil. Deze pen stelt u in staat om aantekeningen te maken op uw iPad-scherm. Handig om aantekeningen digitaal in een bestand aan te geven, maar ook handig om notities te maken die u altijd met u neemt.
Instant Markup
Instant markup is een functionaliteit die u in staat stelt om aantekeningen toe te voegen aan een screenshot genomen met de iPad. Na het nemen van de screenshot opent u de foto-box linksonder uw iPad-scherm en krijgt u beschikking over tools om aanpassingen te brengen aan de screenshot.
Siri
Ook aan Siri is gewerkt. Uw persoonlijke assistent op uw Apple apparaat die u kunt vragen om bijvoorbeeld applicaties te openen, maar ook zoekopdrachten kunt meegeven. De iOS11 Siri klinkt natuurlijker dan zijn voorganger en slaat je voorkeuren ook op om je nog beter te kunnen helpen. Ook kun je Siri vragen om vertalingen van het Engels naar het Chinees, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. In de toekomst zullen hier meerdere talen aan toegevoegd worden.
Documenten beheren
De voordelen van iOS11 houden hier niet op. Zo ontbrak het op de iPhones en op de iPads aan een map waar je al je bestanden in terug kunt vinden. Hierop heeft Apple met iOS11 de Bestanden-app uitgebracht. De app organiseert al je bestanden op je iOS apparaat en maakt deze met een druk op de knop toegankelijk. Zo kun je ook gebruik maken van de zoek-functie om snel een bestand terug te vinden.
Some of our customers