FashionExchange breidt uit met Hooijer Groep en Xsensible

FashionExchange breidt uit met Hooijer Groep en Xsensible

Na een succesvolle start in de schoenenbranche afgelopen zomer, stellen Xsensible en de Hooijer Groep nu ook hun collecties beschikbaar via FashionExchange.

Met FashionExchange krijgen klanten van deze merken meer tijd in de showroom om bezig te zijn met de collecties, in plaats van administratieve handelingen.

FashionExchange in het comfort segment van de schoenenbranche

Met aansluiting van merken zoals Durea, Gijs, Finn Comfort en Xsensible biedt FashionExchange steeds meer gemak voor retailers in het comfort segment.

Allerlei comfort retailers zoals Van Schijndel Schoenen, Boudewijns Schoenen, Bremmer Schoenen, Dungelmann Schoenen, Nolten Schoenen, Oxener Schoenen, Schutrups, Van Lier Schoenen, Van den Assem Schoenen, Steenwijk Schoenmode etc. zijn ook aangesloten.

Hooijer Groep

De collectie van Finn Comfort zal komend inkoopseizoen beschikbaar komen voor retailers. Daarnaast zullen Birkenstock, Sioux en Sockwell in 2018 aan FashionExchange worden toegevoegd.

Hilko Hooijer zegt hierover: "Niet zozeer FashionExchange, maar de OrderWriter gaf voor ons de doorslag om mee te doen. De demonstratie van OrderWriter was erg overtuigend, en het is al af. Geen beloftes voor de toekomst maar een al functionerend systeem."

Op de vraag wat beter kan in de branche, en hoe FashionExchange daaraan kan bijdragen zegt Hilko: "FashionExchange richt zich op de gezamenlijke factor die retailer en leverancier hebben: de EAN code. Zodat de al voorhanden zijnde gezamenlijke factor leidend is kunnen al die kassa systemen, ERP-pakketten, B2B, B2C, B2B2C etc. systemen veel beter onderling informatie uitwisselen."

Hoe Hilko de toekomst ziet? "We zien er erg naar uit om verkoopgegevens van de retailer te ontvangen omdat dit ons de mogelijkheid geeft eerder inkoopvoorstellen naar de retailers te communiceren. Zelfs al tijdens het verkoopseizoen!"

De Hooijer Groep is begin deze eeuw overgenomen door Hilko Hooijer en importeert al decennialang het duitse merk Birkenstock. Daarnaast importeert of distribueert het op dit moment nog 8 andere merken.

Xsensible

De collectie van Xsensible zal komend inkoopseizoen beschikbaar zijn voor alle Xsensible klanten.

Thomas Krol van Xsensible zegt: “Wij willen vooruitstrevend zijn in onze branche, en als merk meegaan met de nieuwste ontwikkelingen. Daarom doen wij nu mee met FashionExchange.” En ook zegt hij: “FashionExchange zorgt er in feite voor dat wij onze klanten kunnen ondersteunen bij het inkopen. Klanten doen steeds meer met IT en webshops, en hiervoor hebben ze ruwe data nodig. FashionExchange automatiseert dit en is handzaam.”

Xsensible is onderdeel van Nimco te Berg en Dal, gestart in 1920 en gespecialiseerd in orthopedische schoenen. Van alle orthopedische schoenen die in Nederland op bestelling worden verkocht, werd in 2015 een derde geproduceerd door Nimco.

Ook interesse in OrderWriter en FashionExchange?

Wij laten het graag aan u zien. Vraag nu een demo aan of bel ons nu op 020 - 723 22 67 en vraag naar David Schaap of Alies ter Kuile.

Some of our customers